/
/
З чого складається зерносушарка. Решета.

З чого складається зерносушарка. Решета.

Для того, щоб надати нашим клієнтам максимум корисної інформації і вберегти від неправильних рішень, ми починаємо нову серію статей, яку назвемо: з чого складається зерносушарка, і як не має бути.

Решета.
Однією із основних складових зерносушарки є решета. Між решетами просувається зерно. Через решета зерно продувається повітрям. Користувачі, що експлуатують зернообробне обладнання знають, що частини обладнання які контактують із зерном піддаються впливу, не гіршому за наждачний папір, кородують і з часом зовсім протираються. Отже, при виготовленні решет ми використовуємо нержавіючу сталь товщиною 0,7 мм. Завдяки в’язкості цього металу решета є зносостійкими. Завдяки ребрам жорсткості, решета тримають форму і майже не вигинаються від тиску зерна і повітря.

Отвори перфорації.
Виключно КРУГЛОЇ!!! форми.
Деякі виробники рекомендують, так звані, “універсальні” решета, які мають перфорацію прямокутної (в деяких випадках, овальної) форми, шириною 1 мм (довжина може відрізнятись у різних виробників). Виходячи з досвіду обслуговування зерносушарок різних видів і виробників, можемо сміливо заявити про те, що універсальні решета значно більше забиваються сміттям, ніж решета з перфорацією круглої форми.
З точки зору сушіння культур, ми пропонуємо використовувати, як універсальні, решета з перфорацією діаметром 2 мм. Вони дозволяють сушити і кукурудзу і ріпак без заміни решет. Для сушіння виключно крупнокаліберних культур (соя, горох, кукурудза та ін.) ми пропонуємо використовувати решета з перфораційними отворами діаметром 3 мм. Така перфорація дозволить збільшити продуктивність зерносушарки.

Отже, якими є ідеальні решета? Нержавіюча сталь, товщиною не менше ніж 0,7 мм, з круглою перфорацією. Діаметр перфорації залежить від кожного окремого випадку.

Телефонуйте, ми завжди Вам допоможемо.

ДТС-Інжиніринг